Voor 4 personen is dit een bijgerecht. Serveer je het als hoofdgerecht hou dan twee personen aan en serveer er nog een lekkere groene salade bij.√Lekker als bijgerecht met groene salade √Kan ook als snack fungeren √Heerlijk pittig met nduja √Feestelijk √Hartige tarte tatin
Voorbereidingstijd: 30 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 4personen
Equipment
1 dichte ovenschaal 22 cm rond
Ingrediënten
1bosbospeenschoongemaakt en in de lengte doormidden
2elhoning+ extra voor in de ovenschaal
2elolijfolie
2takjestijmalleen de blaadjes gebruiken
1tlkomijnzaad
peper en zout
1rolbladerdeeg
1/2potjeNduja
75grzachte - gerijpte - geitenkaas
1eiom te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de schoongemaakte bospeen over een bakplaat zodat ze in een laag liggen. Bestrooi met komijnzaad, peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en de honing. Rooster in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de wortels zacht zijn.
Drizzle nog wat extra honing onderin de ingevette ovenschaal. Haal de wortels uit de oven en verdeel ze in een laag over de dichte ovenschaal., Doe dit niet in een springvorm want die kan gaan lekken!
Smeer de wortels in met een paar lepels Nduja en verdeel de blaadjes tijm erover. Brokkel de geitenkaas over de wortels heen en dek het geheel af met het bladerdeeg.
Stop het aan de randen in (haal overtollig deeg weg) en prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk met een geklopt eitje en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin en gaar.
Laat het even iets afkoelen en leg dan een groot bord over de ovenschaal. Draai in één beweging de ovenschaal met het bord erop om. Beleg de tarte tatin met nog wat extra geitenkaas en eventueel wat blaadjes tijm.