Begin met het maken van de marinade door de coconut aminos te mengen met de balsamico, sesamolie en de geraspte gember.
Meng goed door en verdeel in twee gedeeltes. Het eerste gedeelte doe je in een afsluitbaar plastic zakje of bakje en hierin marineer je de zalm voor minimaal een half uur in de koeling.
De andere helft giet je in een steelpan en dit zet je even apart.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Verdeel alle groenten over een bakplaat en strooi de noten hierover heen. Besprenkel met wat olie en peper en zout naar smaak.
Rooster de groente en de noten voor ongeveer 30 minuten in de oven of tot gaar.
Verhit een koekenpan met wat kokosolie, haal de zalm uit de koeling en bak in de koekenpan voor ongeveer 4 minuten per kant of tot de zalm goudbruin en gaar is.
Zet het pannetje met de extra marinade op, voeg hier ongeveer 1 tl honing aan toe en maak 1 tl arrowroot aan met wat water. Breng aan de kook en voeg de arrowroot toe en laat even opwarmen tot de gewenste dikte.
Serveer de zalm op de geroosterde groente en bestrooi met sesamzaadjes en een gesneden bosuitje.
Drizzle de saus eroverheen.
Notities
Tip: De saus/marinade is zout genoeg dus gebruik geen extra zout op de zalm.