Voor de koude dagen van het voorjaar is deze lekker stevige groene kool ovenschotel een aanrader!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 40 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
Ovenschotel
Ingrediënten
750gaardappelschijfjes
1uigesnipperd
2teentjes knoflookgehakt
75gspekjes
1/4groene koolin reepjes
500ggehakt
1bliktomatenblokjes
1/2tlgerookt paprikapoeder
peper en zout
100gfeta
100ggeraspte kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C
Zet een grote pan met ruim kokend water op en kook de aardappelschijfjes even kort aan. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn maar een minuutje of 10 zorgt ervoor dat ze goed garen in de ovenschotel. Giet af en laat uitlekken.
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak eerst de ui glazig. Voeg de spekje toe en bak die even lekker uit. Voeg de knoflook toe en bak dan het gehakt rul in de pan tot goudbruin. Breng het gehakt op smaak met gerookte paprika, peper en zout.
Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat het geheel even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Neem een ruime ovenschaal en doe hier het gehaktmengsel in.
Verkruimel de helft van de feta over het gehakt. Verhit de koekenpan weer met wat olie en bak de reepjes groene kool kort aan tot ze slinken. Verdeel over je gehaktmengsel in de ovenschaal.
Maak nu een laagje met de aardappelschijfjes en bedek die met de rest van de feta en de geraspte kaas. Zet het geheel in de oven en laat voor ongeveer 30 minuten goed heet worden en de kaas gesmolten en goudbruin worden.