Begin met het losroeren van de mascarpone. Voeg hier rasp van 1 limoen aan toe en wat sap. Het is ook lekker om er een eetlepel van het stoofpeersap doorheen te doen.
Het is niet zoet maar doordat de karamelsaus er straks overheen komt, heb je dat niet nodig.
Maak een bedje van de mascarpone op een serveerbord en zet hier de stoofperen op. Strooi de gehakte walnoten eroverheen.
Sinaasappel-karamelsaus
Doe de suiker in een steelpannetje en voeg hier drie eetlepels water aan toe. Zorg dat alle suiker nat is.
Zet de pan op medium vuur en breng de suiker aan de kook. Roer NIET in de pan. Blijf er vooral bij staan want als het eenmaal bruin wordt gaat het razendsnel.
Wordt de karamel aan een kant bruiner dan aan de andere kant, draai de pan dan rustig een beetje heen en weer zodat het gelijkmatiger verdeeld wordt.
Zodra de karamel de goede kleur heeft voeg je het sinaasappelsap toe. Let op; het gaat nu heel erg bruisen. Het kan ook zijn dat er zich ineens een klont vormt. Blijf gewoon rustig roeren en dat moet weer oplossen.
Voeg nu klontje voor klontje de boter toe tot je een mooie karamelsaus over hebt. Op dit moment zal het nog dun zijn, maar zodra de karamelsaus afkoelt wordt de saus ook dikker. Giet de afgekoelde saus over de stoofpeertjes heen en serveer.