Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Traybake met paddenstoelen en saucijzen
Een lekker makkelijke traybake die je binnen 45 minuten op tafel hebt staan
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
ovenschaal
of bakplaat
Ingrediënten
4
stuks
Italiaanse saucijzen
of andere verse worsten, hier en daar ingesneden
450
g
oesterzwammen
bijgesneden en in stukjes gescheurd
450
g
kerstomaatjes
2
paprika's
ik gebruikte puntpaprika
1
venkelknol
in de lengte in dunne plakken
2
prei stengels
2
bollen
knoflook
buitenste schillen verwijderd en topjes eraf gesneden
4
takjes
verse tijm
1
tl
venkelzaad
1
tl
zeezoutvlokken
1
tl
zwarte peper
grof gemalen
60
ml
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220˚C
Verdeel de saucijzen over twee bakplaten en leg hier de overige groentes omheen. Zorg dat de groente niet over elkaar heenligt.
Voeg prei, knoflook, tijm en venkelzaad toe en strooi er peper en zout over. Sprenkel de olijfolie erover en schep alles even om.
Rooster in ongeveer 30 minuten in de oven of tot de saucijzen bruin zijn en de paprika aan de randjes gaat verschroeien.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
oesterzwammen, saucijzen
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
246
kcal
,
Koolhydraten:
26
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
15
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
10
g
,
Transvet:
0.003
g
,
Cholesterol:
1
mg
,
Natrium:
663
mg
,
Kalium:
1185
mg
,
Vezels:
8
g
,
Suiker:
11
g
,
Vitamine A:
3336
IU
,
Vitamine C:
116
mg
,
Calcium:
86
mg
,
Ijzer:
4
mg