Rasp de citroen voor de boterkoek. Doe in de kom van de mixer de suiker, roomboter en de citroenrasp en mix tot het één massa is geworden. Voeg het ei toe en zodra die is opgenomen voeg je de bloem toe.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Verwarm de roomboter in een pan met een dikke bodem voor de karamel. Voeg de suiker en een snufje zout toe zodra de boter gesmolten is. Roer voorzichtig door, het kan klonterig zijn in het begin, en verwarm totdat de karamel een mooie bruine kleur heeft.
Voeg de stukken appel toe. Verwarm en meng totdat de appel helemaal bedekt is met de karamel. Stort de appels en de karamel in een ovenvorm die met bakpapier bekleed is.
Rol de boterkoek uit in een cirkelvorm totdat die ook ongeveer 26 centimeter doorsnee is. Bedek de appels met dit deeg. Strijk grote ongelijkheden nog een beetje glad met de bolle kant van een natte lepel.
Zet de taart 25-30 minuten in de oven. Laat minstens een uur afkoelen.
Keer de taart om. Zet de taart nog een paar minuten in de oven als de karamel echt te koud is geworden en hij niet uit de vorm wil komen.