Voor de kaassaus doe je alle ingrediënten in een high speed blender en draai glad. Heb je een goede blender dan hoef je de cashewnoten niet te weken. Heb je die niet, week ze dan minimaal 30 minuten in heet water.
Voor de ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180˚C. Verwarm een grote koekenpan op medium vuur en bak hierin het ontbijtspek bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar wat van het baconvet.
Verlaag de temperatuur tot medium en voeg de ui, paprika en champignons toe. Bak dit voor 2-3 minuten tot zacht, voeg dan de knoflook toe en bak dit even mee. Bestrooi het geheel met zout en peper.
Haal de groente uit de pan en voeg dan het gehakt toe. Bestrooi dit met peper, zout, gerookte paprika en uienpoeder. Rul het gehakt tot gaar en bruin. Haal dan van het vuur.
Doe je gehakt door de groente en voeg dit toe aan je ovenschaal. Hierbovenop komt het kaasmengsel.
Verkruimel hierover de bacon en bak het in de oven voor 10-15 minuten.
Om te serveren doe je de gesneden augurken over de bovenkant.