De ultieme zomerse kwarktaart is natuurlijk een kwarktaart met zomers zoete aardbeien
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur15 minutenmin
Porties: 12personen
Equipment
Springvorm 24 cm
Ingrediënten
Voor de bodem:
250gbastogne koek
100ggesmolten boter
Voor de vulling:
500gaardbeiengewassen
500gvolle kwark
200mlslagroom
200gsuiker
10blaadjesgelatine
2elcitroensap
Extra aardbeien ter decoratie
Instructies
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller overheen totdat je fijne kruimels hebt.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels totdat alles goed gemengd is.
Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm (ongeveer 24 cm) met bakpapier. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
Pureer de aardbeien tot een glad mengsel.
In een grote kom, meng de volle kwark, suiker en citroensap. Voeg vervolgens het aardbeienpuree toe en meng alles goed door elkaar.
Doe 2 eetlepels room in een steelpannetje en klop de rest van de slagroom stijf in een aparte kom.
Verwarm de room in het steelpannetje op laag vuur en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer totdat ze volledig zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Voeg het room-gelatinemengsel geleidelijk toe aan het kwarkmengsel en roer goed om alles te combineren.
Vouw de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel tot het goed gemengd is.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet de kwarkvulling gelijkmatig over de bodem.
Zet de aardbeienkwarktaart minimaal 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren kun je de taart eventueel decoreren met slagroom, extra aardbeien en geraspte witte chocolade.