Zet eerst de springvorm klaar. Bedek de bodem met keukenpapier en bekleed ook de randen met keukenpapier. Dan komt de kwarktaart er straks mooi uit.
Bodem
Smelt de boter in een pannetje en doe de koekjes in een keukenmachine. Draai dit tot fijne kruimels. Meng met de boter tot een geheel. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort hierop de bodem. Druk goed aan en zet in de koeling.
Vulling
Zet de blaadjes gelatine in de week voor een minuut of 10. Rasp de citroenen en knijp het sap eruit.
Doe de kwark in de kom van een mixer en roer even door. Voeg de citroenrasp toe aan de kwark en roer door. Klop de slagroom met de klopfix tot stijve pieken. Doe 50 ml citroensap met 100 ml vlierbloesemsiroop in een kleine steelpan en voeg hier de suiker aan toe. Verwarm op laag vuur en laat de suiker smelten.
Meng de slagroom door je kwarkmengsel heen tot een glad geheel. Zodra de suiker is gesmolten knijp je de gelatine blaadjes uit en je laat dit - van het vuur af - smelten in de citroenmix. Laat een beetje afkoelen.
Terwijl de machine draait voeg je nu de gelatinemix in een dun straaltje toe tot het goed is opgenomen.
Stort je vulling nu op de bodem van speculaas en zet in de koeling.
Als je klaar bent om te serveren versier je de kwarktaart met fruit naar keuze