6takjesbasilicumblaadjes geplukt en in reepjes gesneden
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven op 200°C.
Was de prei en snijd in ringetjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was de spinazie indien nodig.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem (die ook in de oven kan). Bak de prei rustig aan en voeg na 3 minuten de bloemkoolroosjes toe. Laat op middelhoog vuur bakken tot ze bijna gaar zijn. Doe de spinazie erbij en laat slinken. (overtollig water afgieten?)
Doe bloem en mosterd erbij en roer goed door. Voeg in delen de melk toe, zorg dat het goed wordt opgenomen. Laat rustig iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
Roer de tuinerwten erdoor en de basilicum, gevolgd door 80% van de Parmezaan.
Scheur de lasagnevellen in grove stukken en duw in de saus. Meng goed zodat ze verdeeld zijn en zorg dat er een paar, met saus bedekt, bovenop liggen. Strooi de overige Parmezaan en de cheddar er overheen.
Zet de pan in de oven en bak 20 tot 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.