300gramvastkokende aardappelgeschild en in blokjes
500gramcavolo neropalmkool of boerenkool, gesneden
400gramflageolets(groene kidney bonen)
400gramtomatenblokjes in blik
3takjestijmblaadjes gerist
100gramoud broodin stukjes gescheurd
1litergroentebouillon
Olijfolieom te bakken
Peper en zout
Parmezaanse kaasvoor erover
Instructies
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en laat warm worden. Doe de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en venkel in de pan samen met venkelzaad, tijm, chilivlokken en peper en zout naar smaak. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur aanzweten tot het zacht is.
Voeg dan tomatenblokjes, aardappelblokjes, palmkool, bonen en bouillon toe en roer goed door. Laat rustig pruttelen tot de aardappel gaar is. Voeg als de aardappel bijna gaar is, het brood toe en roer erdoor. Laat verder koken tot alles goed gaar is.
Serveer de soep met geraspte Parmezaan er overheen.