Heerlijke beef stroganoff die je eenvoudig maakt in de instantpot
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
2elolijfolieof kokosolie
1groteuigesnipperd
2teentjesknoflookgehakt
100gr shiitake paddenstoelen
1puntpaprikaklein gesneden
250grgehakt half-om-half
150mlbouillon
1,5elmosterd
1tlrozemarijngedroogd
1 tltijmgedroogd
peper en zout
60mlamandelmelk
1,5elarrowroot
2eltomatenpuree
verse peterselievoor erover
400grbloemkoolrijst
Instructies
Zet de instantpot aan op sauté en voeg de olijfolie toe. Voeg de ui toe en laat even bakken tot glazig. Voeg nu de shiitake, de paprika en de knoflook toe en bak dit even mee voor een minuut of 5. Voeg de gehakt toe en bak dit rul.
Als het gehakt niet meer rood is voeg je de bouillon toe, de mosterd en de kruiden. Cancel de sautée stand en zet op de hoge stand voor de snelkookstand (pressure cook)
Stel in op 5 minuten.
Na de 5 minuten laat je het even staan voor je de stoom laat ontsnappen. Doe de instant pot weer open zodra alle stoom ontsnapt is en het slot eraf is.
Roer de amandelmelk los met de arrowroot en voeg dit toe aan de pan, evenals de tomatenpuree. Zet de stand weer op sautée en verwarm voor een paar minuten tot de saus dikker wordt.