Een heerlijke pompoenrisotto met gemengde en gebakken paddenstoelen, tijm en salie
Voorbereidingstijd: 25 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
1biologische pompoenna schoonmaken heb je 400-500 gram nodig
1rode uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
0,5tspchilivlokken
150gramrisottorijst
3takjessalie
3takjestijmblaadjes gerist
250gramgemengde paddenstoelen
750mlgroenten- of paddenstoelenbouillon
3eledelgistvlokken
Olie
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven op 200°C.
Was de pompoen, snijd doormidden en haal de pitten eruit. Snijd in blokjes en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olie, peper, zout en chilivlokken. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven tot helemaal gaar en zacht. Stamp of pureer de pompoen tot een gladde puree (hou een flinke hand blokjes apart) en meng met de bouillon.
Verhit in een grote hapjespan een beetje olie en fruit de gesnipperde ui rustig aan. Voeg na een minuut of 3 de knoflook en tijm toe en bak nog een paar minuten rustig mee.
Doe de rijst in de pan en laat ongeveer 5 minuten rustig meebakken, tot alle rijstkorrels glimmen.
Voeg nu in delen de pompoenpuree-bouillon toe. Voeg steeds zo veel toe dat de rijst net onder staat en roer goed door. Laat dan rustig pruttelen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen, voor je een nieuwe hoeveelheid bouillon toevoegt. Ga zo door tot de rijst beetgaar is.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur goudbruin.
Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng de paddenstoelen en salie door de risotto, samen met de edelgist. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de blokjes geroosterde pompoen.