Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Bloemkoolschotel met krokante worst
Een lekker snelle bloemkoolschotel waarbij je de bloemkool roostert in de oven terwijl je de rest in de pan klaarmaakt.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
25
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
1
bloemkool
in kleine roosjes
2
el
kokosolie
Zeezout en zwarte peper
300
gr
italiaanse worst
1
ui
dun gesneden
2
teentjes
knoflook
fijn gehakt
1
el
verse rozemarijn
fijn gehakt
2
tl
verse salie
fijn gehakt
2
tl
verse tijm
fijn gehakt
1
el
verse peterselie
gehakt
50
gr
pecannoten
gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 220˚C. Doe de bloemkoolroosjes met wat olijfolie, peper en zout op een bakplaat en bak deze in de oven voor 15 minuten.
Haal de velletjes van de worsten af en verkruimel deze. Bak op hoog vuur met wat kokosolie krokant en goudbruin.
Haal nu de worst uit de pan en voeg de ui toe. Bak tot deze glazig is en voeg dan alle kruiden toe en de pecannoten.
Bak dit even op en voeg dan de worst weer toe.
Als laatste voeg je de geroosterde bloemkool toe. Roer alles even goed om en serveer met gehakte peterselie.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
bloemkool
Nutrition
Calorieën:
850
kcal
,
Koolhydraten:
25
g
,
Eiwit:
31
g
,
Vet:
72
g
,
Verzadigd vet:
27
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
11
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
29
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
108
mg
,
Natrium:
1044
mg
,
Kalium:
1456
mg
,
Vezels:
10
g
,
Suiker:
9
g
,
Vitamine A:
351
IU
,
Vitamine C:
149
mg
,
Calcium:
134
mg
,
Ijzer:
4
mg