Gebruik echt heel heet tot kokend water aangezien dit helpt om de gluten te laten relaxen, welke weer helpt om de pannenkoekjes heel dun te bakken. Als je de pannenkoekjes niet meteen opeet kun je ze weer opwarmen in een stoompan of een magnetron voor 20-30 seconden.Je kunt deze pannenkoekjes ook kant en klaar kopen bij de toko!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
Moo shu
150-200ggemengde paddestoelenik gebruikte shii-take, oesterzwammen en kastanje champignons
450gvarkensvlees
100grbamboescheuten
170grchinese kooldun gesneden
3eieren
1tlzout
4elplantaardige olie
2lente uitjes
1ellichte soja saus
2tlrijstwijn
paardruppels sesam olie
12stuksdunne pannekoekjesom te serveren
Voor de pannenkoekjes
560gbloem
300mlkokend waterheet
1tlplantaardige olie
Hoisinsaus
4elsojasausik gebruikte donkere soja maar dat was wel een tikkie aan de zoute kant
2elpindakaasof zwarte bonen pasta als je dat kunt vinden
Maak je paddestoelen schoon en snij ze fijn. Snij het varkensvlees klein, de bamboescheuten en de chinese kool.
Klop de eieren even los met een vork en een beetje zout.
Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en scramble de eieren tot ze stevig zijn maar niet te hard. Verwijder uit de pan en zet aan de kant.
Verhit de resterende olie. Roerbak het kleingesneden varkensvlees voor ongeveer een minuut of tot de kleur veranderd. Voeg de paddestoelen, bamboe, Chinese kool en lente uitjes toe. Roerbak ongeveer 2-3 minuten, voeg dan het zout, sojasaus en de wijn toe. Mix het goed door elkaar en roerbak nog eens twee minuten. Voeg de eieren toe en roer om ze uit elkaar te halen. Voeg de sesamolie toe en roer.
Om te serveren: doe twee eetlepels van de hete Moos Shu in het midden van een warme pannenkoek, rol het op en sla de onderkant dubbel om te voorkomen dat alles eruit rolt.
Dunne pannenkoekjes
Zeef de bloem in een mengkom. Giet hier voorzichtig het hete water bij, al roerende en roer daarna de olie erbij. Kneed het mengsel tot een zacht maar stevig deeg. Als je deeg te droog is voeg je meer water toe, een el tegelijk. Tot het de juiste consistentie heeft. Dek af met een vochtige doek en laat dit 30 minuten staan.
Stuif wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg nogmaals 6-8 minuten of tot het glad is, verdeel het dan in drie gelijke gedeeltes. Rol elk gedeelte uit tot een lange worst en snij van elke worst 8-10 stukken. Hou het deeg waar je niet mee bezig bent bedekt met een vochtige doek om te voorkomen dat het uitdroogt.
Rol elk stukje tot een balletje en met de palm van je hand druk je deze vervolgens elk tot een platte pannenkoek. Bestuif je aanrecht nogmaals met meer bloem. Rol elke pannenkoek uit tot ongeveer 15-20 cm dunne pannenkoek met een deegroller.
Plaats een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur. Zodra het heet is, zet je het vuur lager en bak je de pannenkoekjes een voor in de pan. Haal eruit zodra je licht bruie puntjes aan de onderkant ziet. Dek af met een vochtige doek tot ze klaar zijn om te serveren.
Hoisinsaus
Meng simpelweg de ingredienten samen met een stevige lepel. Het kan even duren voor het zich echt mengt dus gewoon door blijven kloppen dan komt het goed!