Ik hou altijd 1 courgette per persoon aan voor een courgette pasta
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 2personen
Equipment
Juliennesnijder
spiralizer
Ingrediënten
Voor de warme tomaatjes
2teentjes knoflookgeperst door de knoflookpers
1scheutolijfolie
Italiaanse kruiden
verse peper en zeezout
1bakjekerstomaatjes
Voor de saus
1scheutolijfolie
2rode uienfijn gesnipperd
1/2tlchilivlokken
1elItaliaanse kruiden
250grtomatenblokjes1 pakje
15stuksolijvenin kleine stukjes
1elbalsamico
Voor de courgettepasta
2courgettes
1/2citroensap
1elverse basilicumfijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op ca 175 graden.
Begin met de kleine kerstomaatjes. Maak een sausje van een flinke scheut olijfolie, de uitgeperste teentjes knoflook, kruiden en peper en zout. Snijd de tomaatjes doormidden en hussel de saus door de tomaatjes zodat ze allemaal bedekt zijn met saus.
Doe alles over in een ovenschaal, bedek de bodem met de tomaatjes en zet ze ca 20 minuten in de oven. De tomaatjes moeten iets rimpelen, dan zijn ze klaar.
Maak ondertussen de rest van de saus door de olijfolie te verwarmen in een koekenpan. Voeg hier de gesnipperde rode uien aan toe en maal hier wat chilivlokken overheen.
Voeg hier na ca 5 minuten alle andere ingrediënten aan toe. Laat dit alles ongeveer 10 minuten zacht sudderen met de deksel op de pan.
Maak nu de courgettepasta. Was de courgette en snijd de beide kapjes eraf. Snijd de courgette in de breedte doormidden (niet de lengte dus!). Maak hier met je spiralizer of julienne snijder spaghettisliertjes van. Doe deze sliertjes over in een grote kom. Begiet het met het citroensap plus strooi de vers gesneden basilicum erover.
Ondertussen zal je saus klaar zijn. Giet de saus over de courgette en voeg tot slot de tomaatjes uit de oven toe. Giet vooral de olie met knoflook erbij! Hussel alles lekker door elkaar en serveer gelijk.