Een heerlijk gebraden rosbief in een kruimig jasje van paneer en kruiden.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 3 uuruur
Totale tijd: 3 uuruur10 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
1kilo rosbiefaan één stuk
1bosje basilicumalleen de blaadjes gebruiken
100grPankoJapans broodkruim of paneermeel
1,5tltijmalleen de blaadjes gebruiken
1tlpeterselie
2teentjes knoflookgepeld
1limoende rasp van de schil en het sap van een halve limoen gebruiken
1eialleen het eiwit gebruiken
400mlrunderfondals je dit niet zelf wilt maken, koop je gewoon een pot runderfond
zout en peper
1of 2 flesjes bier
Instructies
Verwarm de oven voor op 100°. Doe de panko, alle kruiden, knoflook en limoenrasp in een staafmixer of keukenmachine en pureer even kort. Voeg het eiwit en limoensap toe en pureer nog even verder. Giet de kruidenkruim in een lage braadslee waarin je straks de rosbief door het kruim kunt rollen
Verhit olie in een stevige koekenpan en smelt een klont boter in de olie. Braad de rosbief in de olie in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal de rosbief uit de pan en laat deze een beetje afkoelen. Giet de runderfond in de pan en roer de aanbaksels even los van de bodem. Laat op hoog vuur de fond tot ongeveer de helft inkoken tot een jus. Haal van het vuur en bewaar de jus voor later
Wanneer de afgekoelde rosbief een beetje vochtig is, dep hem dan met wat keukenpapier en rol hem vervolgens door de kruim. Druk de groene crumble stevig aan, zodat de rosbief helemaal met een groen jasje is bedekt. Leg de rosbief in een schone braadslee en bedek hem losjes met aluminiumfolie (zodat de korst niet verbrandt). Prik een kernthermometer (iedere echte Dude heeft er een) in de rosbief en zet hem in een schone braadslee in de oven. Stel de temperatuur op de thermometer in op 50° voor rood vlees of 55° voor rosé. Laat de rosbief rustig garen tot je de gewenste temperatuur hebt. Dit neemt zo'n 2 tot 3 uur in beslag. Drink in deze tijd een biertje
Haal het vlees uit de oven zodra de juiste temperatuur is bereikt en laat hem nog even rusten. Verwarm nu de jus in een steelpannetje en schep de baksels uit de braadslee erbij. Laat kleine klontjes boter in de jus smelten (stuk voor stuk) tot je een mooie gladde jus hebt
Snij mooie plakken van de rosbief en serveer deze met knapperige groenten en een lepel van de lekkere jus.