Maak eerst de pesto: rooster de noten in een koekenpan zonder olie. Als ze een beetje beginnen te bruinen, haal je ze uit de pan en laat afkoelen. Hak ze dan grof.
Houdt de helft van de noten achter voor garnering.
Pluk wat kleine blaadjes basilicum van de takken en houd dit met kleine blaadjes rucola achter voor garnering.
Meng in een blender (of vijzel) de helft van de noten, basilicum, rucola, kaas, knoflook en een flinke scheut olie. Mocht het te 'droog' zijn giet er dan nog wat olie bij. Breng op smaak met peper en zout
Snijd met een dunschiller of mandoline dunne repen in de lengte van de courgette.
Zet een pan op met ruim gezouten water. Snijd de lasagnevellen in de lengte doormidden en kook ze in een paar minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de courgette mee met de pasta.
Giet de pasta en courgette af. Doe 3 flinke eetlepels van de pesto in de pan en schep daar voorzichtig de pasta en courgette door heen.
Verdeel de pasta over de borden, strooi er de blaadjes basilicum en de noten over en lepel eventueel nog wat pesto erop.