½ananasof indien niet vers dan in blik zonder toevoegingen, fijn gesneden
1klein rood uitjefijn gesnipperd
1limoensap
1rode peperzaadjes verwijderd, fijn gesneden
½bosje korianderfijn gesneden
zout en peper naar smaak
Jerk chicken:
4kipfilets
2eljerk kruidenmixzie onder
1elkokosolie om te bakken
400grbroccolirijst
Voor de jerkkruidenmix:
1elknoflookpoeder
2-3tlcayennepeper
2tluienpoeder
2tlgedroogde tijm
2tlgedroogde peterselie
2tlzout
1tlpaprika
1tlkruidnagel
½tlzwarte peper
½tlchilivlokken
½tlnootmuskaat
1tlgemalen kaneel
Instructies
Wrijf de kipfilets goed in met de jerk kruidenmix en laat het even goed intrekken. Bereid ondertussen je ananassalsa door alle ingrediënten bij elkaar te combineren en pas peper en zout naar smaak aan.
Bak de kipfilets in kokosolie gaar.
Bak eventueel de broccolirijst tot beetgaar.
Bewaar kip, broccolirijst en ananassalsa apart van elkaar en warm de kip op als je het gaat serveren. Koud eten kan overigens ook prima.