Meng de tomatensaus met de kruiden en specerijen en spreid dit uit over het vlees. Dek af en laat rusten in de koelkast voor 12-24 uur.
Verwarm de oven voor op 135 graden C en zet de ovenschaal (afgedekt met aluminium folie) in de oven. Bak het vlees in 6 uur gaar, tot het vlees superzacht en lekker is. Halverwege de oventijd kun je het vlees voorzichtig omdraaien, maar dat is niet persé nodig. Je kunt testen of het vlees gaar is door het voorzichtig uit elkaar te trekken met twee vorken, als dit makkelijk gaat dan kun je het vlees uit de oven halen. Merk je dat het vlees nog niet zacht genoeg is dan zet je het terug in de oven en bak je het minstens 45 minuten (max 2 uur) langer.
Leg het vlees op een snijplank en snijd het met een scherp mes in repen. Het valt nu ook iets uit elkaar, dat is helemaal prima want dat wil je! Zet aan de kant.
Maak de salade door de sla te mengen met de maïs, tomaat, bonen en rode ui.
Meng hier de avocado dressing doorheen en voeg geraspte kaas naar smaak toe.
Serveer in diepe borden of brede kommen en verdeel het vlees erover.