1elkuzukuzu is een bindmiddel gemaakt van de kuzuwortel. Alternatieven maizena, johannesbroodpitmeel, pijlwortelmeel
1elroomboter
2kruidnagels
snufje kardemompoeder
snufje zeezout
3elwater
Instructies
Breng de havervlokken met alle overige ingrediënten (Behalve de roomboter) in de amandelmelk aan de kook. Laat circa vijftien minuten koken en voeg eventueel nog iets water of amandelmelk toe. Voeg een klontje roomboter toe.
Voor de gekookte pruimen was je de pruimen, snij ze doormidden en verwijder de pitten. Verhit de roomboter in een pan en voeg de oersuiker toe. Laat op een laag vuur een klein beetje karameliseren. Voeg de pruimen en de overige ingrediënten (behalve de kuzu) toe. Kook circa tien minuten totdat de pruimen zacht zijn. Verwijder de kruidnagels. Los de kuzu op in een klein beetje koud water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de pruimen. Blijf roeren tot het druivensap is ingedikt.