Schil de aardappels en zet op in ruim water met zout. Kook tot ze gaar zijn. Pureer met een stamper en maak smeuiig met de boter en een scheutje melk. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Slink de spinazie door het even kort te roerbakken in een wok. Laat uitlekken in een vergiet en druk al het vocht er zoveel mogelijk uit.
Maak onderin de ovenschotel een laag met de koolvis. Doe hierop de spinazie en dek af met de aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Voor de saus smelt je de boter in een steelpannetje en voeg de bloem eraan toe. Roer even goed door tot de bloem en de boter een geheel vormen. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer elke keer tot het is opgenomen. Ga door tot je een niet al te dikke saus hebt. Het wordt dikker als je het even laat inkoken.
Voeg als laatste de tijm en mosterd toe en de geraspte kaas. Roer het geheel goed door tot je een lobbige saus hebt.
Giet de saus over je aardappelpuree en dek af met de rest van de geraspte kaas.
Bak de ovenschotel voor 45 minuten in de oven of tot het goudbruin is.