Simone's Kitchen

Prachtig Kenia

Prachtig Kenia | simoneskitchen.nl

Had graag uitgestapt voor een nadere kennismaking!

Mijn kennis van Kenia was eigenlijk gering. Het beeld dat ik voor ogen had was dat van die giraffe over die uitgestrekte vlakte met een berg in de achtergrond. We kennen hem vast allemaal wel. Dus om te zeggen dat ik verrast was is misschien een understatement. Want Kenia is zoveel meer als alleen die vlakte! Het landschap is enorm gevarieerd; van theeplantages (dat had ik zó niet verwacht!) tot bossen, van kale vlaktes tot berglandschappen. We zijn er allemaal doorheen gereden.

Slager in Kenia | simoneskitchen.nl

Terwijl we staan te wachten wordt er een halve koe uitgeladen

Het nadeel van een persreis zoals de onze was natuurlijk dat je weinig echt van het land ziet behalve uit de auto. Het voordeel was dan weer wel dat we op plekken kwamen waar normaal gesproken geen toerist te vinden is. De reden van ons bezoek was een bezoek aan de stevia plantages. Hoe dat was kun je lezen op Simone’s Kitchen. Een artikel overigens dat onbedoeld veel meer publiciteit kreeg als bedoeld door de actie van een niet nader te noemen journalist met geldingsdrang.

Stevia | simoneskitchen.nl

Op de stevia plantage

Ik was in Kenia op uitnodiging van Coca-Cola. Niet om over cola te schrijven maar puur voor het stevia verhaal. Over stevia is een hoop te doen en er bestaan veel fabels en misverstanden over dat kleine groene plantje. Ik weet in ieder geval wel dat ik op zoek ga naar een exemplaar. Kreeg al een goede tip van een lezer die ook een plantje uit het tuincentrum heeft gehaald en dat zelf droogt en maalt. Lijkt me leuk om mee te gaan experimenteren. Ik wil nog een verhaal  over stevia zelf schrijven, maar dat komt later.

Op de stevia plantage | simoneskitchen.nl

Trotse boerin aan het werk met haar stevia plantjes

Voor nu dus Kenia. We vlogen op Nairobi, geen stad denk ik om verder te verkennen. Althans wat wij ervan gezien hebben was niet meer of minder dan een grote stad in een Afrikaans land. Ik had heel graag op een paar markten rondgezworven maar daar was helaas geen tijd voor. Mijn nieuwsgierigheid naar het land is echter wel geprikkeld dus ik weet zeker dat ik terugga! Want ja, die safari lijkt me echt wel heel erg tof om te doen. Bovendien was onze chauffeur tijdens de dagen dat we daar waren Anthony, een fijne vent, en daarom geef ik hierbij zijn website voor als je zelf een wat meer persoonlijker safari zou willen. (bovendien kan ik het dan niet meer vergeten. Haha)

20150929-MH2A2631 20150929-MH2A2551 20150929-MH2A2557 20150929-MH2A2558

Wij reden van Nairobi naar Mount Kenya en van daar weer terug. Een beperkte cirkel dus. Kenia heeft wel een beetje mijn hart gestolen ondanks de korte en beknopte kennismaking. Dus kijk vooral lekker naar de plaatjes en ik ga zeker terug!

20150930-MH2A2771

Baby Cheetah in de opvang

Baby Cheetah in de opvang

Struisvogel in Kenia | simoneskitchen.nl

Gebroken voet maar nog genoeg attitude!

20150928-MH2A2415

20150928-MH2A2435 20150928-MH2A2431 20150928-MH2A2413

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

  1. Jambo, habari gani? Man, wat krijg ik een heimwee naar dit mooie land! Je moet zéker terug, want de natuur is geweldig mooi. Het is voor mij ook alweer 8 jaar geleden dat ik er was. Het is dat het zo vreselijk duur is (je kunt er 3x voor op vakantie naar Azië bij wijze van), anders zou ik elk jaar willen gaan hoor.

  2. oh…. ik moet echt een keer naar Afrika! en die struisvogel: love it! 🙂

  3. Dat zal ongetwijfeld een fantastische trip geweest zijn. Super mooie foto’s! Een niet nader te noemen journalist, haha 🙂

  4. Ha, die struisvogel! Mooie foto’s weer Simone!

  5. Een heerlijk en prachtig land. Een safari moet je zeker doen en dan wel in verschillende delen van het land want de natuur is overal anders. Bij ons is het alweer bijna 20 jaar geleden maar het blijft onze allermooiste reis.

  6. Populaire vogel die struisvogel als ik de reacties zo lees. Stevia heb ik dit jaar ook voor de fun eens geprobeerd te kweken. Wel een lastig plantje om uit zaad op te laten komen, maar als het plantje eenmaal opkomt…. is er wel genoeg af te halen. Een blaadje in de thee geeft al zo’n zoete smaak. Apart plantje!

  7. Leuk om iets van je verhalen te lezen. Mooie foto’s weer; die kleuren! Ik was een paar jaar geleden in Tanzania en herken veel van de sfeer. Zuidelijk Afrika is inderdaad duur, maar wel geweldig mooi .

  8. O Kenia toch <3 Iedere keer als ik foto's uit Kenia zie krijg ik weer een klein beetje heimwee.

  9. Je hebt daar ongetwijfeld een geweldige tijd gehad! En die struisvogel heeft inderdaad nog een attitude ;p Leuk dat je ook nog zo’n opvang hebt kunnen bezoeken 🙂

  10. Pingback: Bandia Game Reserve - Senegal | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.