Simone's Kitchen

Hoe de aap de lizard doodde

aap-en-lizard

Op onze (tweede) reis door Costa Rica hadden we ook een boottrip over een rivier die op de grens ligt van Nicaragua en Costa Rica. We gingen vroeg in de ochtend om te zorgen dat we de andere toeristen boten voor zouden blijven en om ongestoord te kunnen genieten van de dieren. Een gedeelte van de lol van dit soort boot tochtjes is natuurlijk dat je veel kunt zien vanaf het dek van de boot. Wel heel belangrijk om een goede spotter te hebben. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil dat uitmaakt!

In dit geval weet ik haast wel zeker dat we de actie volledig zouden hebben gemist als de man in onze boot niet ogen als een havik had. De actie was – blijkbaar – ook nog eens heel speciaal aangezien we getuige waren van het feit dat een aap een basilisk oftewel Jesus Christ Lizard aanviel en doodde.

Jezus Christ Lizard

Jezus Christ Lizard

Ik stond op een rot plek op de boot en had geen tijd om naar de andere kant te lopen want dat had ik alles gemist maar je kunt alsnog wel duidelijk zien hoe de aap de hagedis aanvalt en de paniek in de ogen van die hagedis!

20110120-_MG_7095

Over het algemeen was het een super tour en omdat ze zo vroeg waren hadden we nagenoeg niemand om ons heen. En nu we een glimp hebben opgevangen van de natuur in Nicaragua kan ik me alleen maar voorstellen hoe het in het land zelf moet zijn. Zeker omdat het een stuk minder toeristisch is als Costa Rica staat het nu hoog op mijn lijst!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Wat een schitterende foto’s die 2 laatste! Wij gaan in mei 4 weken genieten van Costa Rica. Ik hoop dat we die Jesus Christ Lizard ook zo mooi voor onze lens krijgen!
  Groetjes van 2 Reisfreaks

 2. Prachtige foto’s Simone,ik hou ervan natuur foto’s !
  Je was er op een prachtig moment of moest je lang wachten ?
  Want dat gebeurd geregeld in de natuur.
  Wel zielig voor de Jezus Christ Lizard ,
  Maar ja zó gaat het in de natuur de sterkste wint.

  Groetjes,
  Rolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.