Simone's Kitchen

Berlijn workshop foodfotografie & styling

Berlijn workshop foodfotografie | simoneskitchen.nl

Jee, niet te geloven maar het is alweer ruim anderhalve maand geleden dat onze workshop foodfotografie en styling in Berlijn plaatsvond! De recap heeft even op zich laten wachten maar hier is ie dan eindelijk! Het was een ongelooflijk warm weekend in Duitsland, zoveel was wel duidelijk en er is menig zweet druppeltje vergoten… 😉 De locatie Landgut Borsig was op zich prachtig, daar mankeerde niks aan. Het was wel jammer dat het hotel zelf in vele opzichten tekort schoot en zich niet aan zijn afspraken hield. Dat is de eerste keer dat zoiets gebeurde en dat heeft toch voor veel irritatie gezorgd bij Meeta, Sandy en mijzelf. Hopelijk hebben de deelnemers er niet al teveel van gemerkt…!

Berlijn-1

We hadden voor het eerst dit keer ook een sessie erbij over mobiele telefoon fotografie welke door onze mobiele expert Sandy werd gegeven en enthousiast werd ontvangen door onze cursisten.

Berlijn workshop foodfotografie | simoneskitchen.nl

Zoals inmiddels een beetje gebruikelijk begonnen we onze sessie op vrijdag met een introductie rondje en het is altijd interessant om te horen waar iedereen vandaan komt en we hadden dit keer deelnemers uit Zwitserland, Duitsland en Schotland.

Berlijn foodfotografie workshop | simoneskitchen.nl

Tijdens alle theorie proberen we het altijd om interactief te houden en de deelnemers voldoende oefeningen te geven om ze bezig te houden.. 😉 Als speciale extra hadden we dit keer ’s avonds een ‘winetasting with the ears’ gegeven door Sandy. Hoe leuk was dat! Ik ben geen echte wijnkenner. Ik weet wanneer iets lekker is en wanneer niet, maar dit was weer eens een hele andere manier om wijn te ervaren en onze wijnsponsor Wine in black (en ja, ze leveren in Nederland… Whoohoo!) had een aantal heerlijke wijnen hiervoor geleverd die we buiten met uitzicht op het meer konden nuttigen.

Berlijn foodfotografie workshop | simoneskitchen.nl

BerlijnH-6 BerlijnH-5 Berlijn-7 Berlijn-6

Het diner en de relaxte omgeving was de perfecte afsluiting van een hele warme dag… De volgende dag begonnen we binnen met de sessie over mobiele telefonie door Sandy, die een aantal tips gaf en tevens een aantal leuke apps die ik ook nog niet kende. Daarna was het merendeel van de dag buiten spelen, wat geen straf was met het prachtige weer. De deelnemers gingen in groepjes van twee het landgoed over op zoek naar het perfecte plekje om hun picknick thema gestalte te geven en het verbaasd me elke keer weer wat voor prachtige creaties er dan uit komen.

Berlijn1

Al met al was het weer een geslaagde workshop met dank aan onze geweldige sponsors Fiskars, Wine in Black, Harper Collins group, Depositario, Kahla, Kusmi Tea, Original Beans, Casa di Falcone. Let ook op want binnenkort komt er een speciale weggeef actie met Fiskars én Harper Collins group (uitgever van o.a. Donna Hay boeken) En hier nog wat kiekjes van de workshop!

 

Berlijn3

BerlijnH-8 BerlijnH-4 BerlijnH-3 BerlijnH-2 Berlijn6 Berlijn2 Berlijn-12 Berlijn-11 Berlijn-10 Berlijn-9 Berlijn-8 Berlijn-3 Berlijn-4 Berlijn-2

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

 1. Avatar

  Oh! Ik ben heel benieuwd naar die apps. Ja, ik ben verslaafd aan apps….
  Ziet er wel weer leuk en gezellig uit! Die zon, daar zou ik nu ook wel wat van willen…. 😉

 2. Avatar

  Klinkt zowel heel gezellig als leerzaam! Fotografie is echt mijn grootste (blog)struikelblok. Ik heb van mij zus haar oude spiegelreflexcamera gekregen dus eigenlijk heb ik nu geen excuus meer. Binnenkort maar eens jouw fotografie archief doorspitten!

 3. Avatar

  Wauw wat een mooie foto’s Simone! Ik heb zin in zondag :-). Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!