Geschreven door Lis

In een vorig artikel kon je lezen dat ik naar bills in Sydney ben geweest. Een andere plek die hoog op mijn to-visit lijstje in Australië stond, was Zumbo. Voor wie iets minder into taartjes is: Adriano Zumbo maakt waanzinnige zoete creaties. Eigenlijk stond dit bezoek op de planning toen we in Sydney waren, maar hier heeft Zumbo alleen ‘kiosks‘. Oftewel, je kunt creaties kopen, maar niet even lekker zitten met een kop koffie erbij. Dat vonden wij toch wel erg jammer. Maar gelukkig stond Melbourne ook nog op onze planning, en daar zou wel een echte salon zijn.

Zumbo patisserie

In Melbourne aangekomen gingen wij naar zijn oorspronkelijke vestiging in South Yarra. Dit ligt wat uit het centrum van Melbourne, in een chiquere wijk. Van Flinders Station is dit 2 haltes (6min) met de trein, en dan 200m lopen. De buitenkant valt niet echt op, maar eenmaal binnen zie je de kleurige taartjes gelijk! Naast de Patissier locatie is een steegje, wél met groot Zumbo logo, waar het Zumbo café (voor sandwiches etc.) aan de andere kant zit. Vanuit het steegje kun je in de keuken kijken waar de patissiers aan het werk zijn, die in een soort aquarium staan.

Zumbo in Australie

De taartjes staan netjes in het gelid opgesteld, en na enig nadenken kiezen we voor een V8 salted caramel en een aye bro choc munt! met twee koffie. V8 is Zumbo’s signature cake, dus die moest er zeker bij. In de patisserie zijn maar een paar tafeltjes, wij gaan zitten aan het tafeltje met uitzicht op de patissiers. Het aquarium is het best te zien vanuit het steegje ernaast, maar vanaf ons tafeltje kun je ook net naar binnen gluren.

Zumbo

Op weg hiernaartoe hadden we al bedacht dat onze verwachtingen waarschijnlijk te hoog gespannen zouden zijn, waardoor het waarschijnlijk alleen maar tegen kon vallen. Dat hadden we gelukkig verkeerd gedacht, want de taartjes waren echt heerlijk! De V8 is een vierkant taartje dat bestaat uit salted caramel op 8 verschillende manieren, hou je vast: cake, crunch, ganache, crème, gelei, room, siroop en glazuur! Voor mij persoonlijk iets te veel karamel, maar vriendlief is daar juist gek op en genoot er dus van. En ik vond alle verschillende texturen intrigerend.

Mijn taartje was natuurlijk nóg lekkerder. Een brosse chocolade koekbodem, opgeklopte ganache met een hart van munt ganache, daarover chocolade glazuur, dan nog een koeklaag met crèmetoefjes, bolletjes limoengelei en brosse chocola. Echt een feestje van texturen en smaken!
En ook altijd erg prettig: goede koffie. Slechte koffie kan zo’n domper zijn, maar hier was dat gelukkig niet zo. Wat ook fijn was is dat het personeel het duidelijk naar hun zin had, lachend naar de klanten en op z’n tijd een grapje onderling.

Zumbo

We hadden de neiging om nog veel meer taartjes te proeven, maar ze vullen echt enorm, dus hebben we dat maar niet gedaan. Al moet ik bekennen dat we toen we weer vertrokken uit Melbourne nog twee ‘taartjes voor onderweg’ hebben gekocht bij de kiosk in Emporium. De Dr. Apple and nurse Pear en de Goldentongue. Die eerste was lekker, maar vooral interessant omdat de smaak en textuur niet helemaal overeen komen. De Goldentongue met peanutbutter was weer tongstrelend!

De taartjes kosten gemiddeld $9,50 per stuk.
Het adres van de patisserie in Melbourne is: 14 Claremont St, South Yarra VIC 3141

Delen is fijn!