Snelle Engelse trifle

Snelle trifle met zomerfruit

De allereerste keer dat ik een Engelse trifle at was in Engeland. Ik deed mee aan een project waarbij ik als vrijwilliger voor twee weken de verzorging van een aantal gehandicapten op me nam. Het project was opgezet om de mensen die normaal die taak hadden te ontzien. En ze eens wat tijd vrij te geven.

Een standaard onderdeel van de avondmaaltijd was natuurlijk een dessert. En een van die avonden werd er een enorme schaal met Engelse trifle geserveerd. Het was instant liefde.

Zomer trifle met zomerfruit

Laagjes met lekkers

Een Engelse trifle is niet een heel ingewikkeld dessert, al kun je dat er wel van maken natuurlijk. Van oorsprong bestaat het uit fruit, jam en/of custard en cake. Nu kun je al die onderdelen prima zelf maken, maar voor een snelle versie van de Engelse trifle leek het me een goed idee om het wat aan te passen.

In plaats van de jam en custard gebruikte ik extra veel zomers fruit zodat het een zomerse versie van de Engelse trifle werd eigenlijk. Zeker midden in de zomer is er zoveel heerlijk zoet fruit dat je niks anders nodig hebt om het lekker te maken.

Voeg een goede cake toe, lekker veel slagroom en je trifle is klaar.

Homemade

Ik maakte deze Engelse trifle samen met Caroline tijdens een picknickshoot. We hadden nog cake over van een vorig gerecht dus dit dessert was natuurlijk zo gemaakt. We kozen ervoor om het te serveren op bordjes en niet om er een laagjesdessert van te maken, maar dat kan natuurlijk wel.

Je kunt hiervoor kleine glaasjes gebruiken of 1 grote schaal. Wat overigens ook lekker is – en passend bij de zomer – is om de cake een beetje te bedruppelen met wat limoncello. Kun je overigens ook meteen de limoncello trifle eens proberen want die is ook echt ’to die for’!

In plaats van slagroom zou je ook nog iets als banketbakkersroom kunnen maken. Of maak er een snelle versie van en gebruik vanillevla. Dat is óók heel erg lekker. 😉

Snelle Engelse trifle
Summer trifle

Snelle Engelse trifle met zomerfruit

Nog geen review
GangDessert
KeukenEngelse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

Frambozenroom

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker of meer als je het zoeter wilt of minder… enz.
  • 200 gr verse frambozen
  • Cake – homemade of kant en klaar

  • Klop de slagroom met de suiker tot je stevige room hebt. Gebruik een vork om wat van de frambozen stuk te maken en vouw deze door de room. Roer het niet te goed door want je wilt dat het een beetje een marmer effect geeft, niet egaal roze.
  • Maak het fruit schoon en snij het eventueel in kleinere stukjes naar wens
  • Snij de cake in plakken en maak lagen op bordjes met de cake, het verse fruit en de frambozen room en eten maar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 407kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 5g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 86mg | Natrium: 26mg | Kalium: 648mg | Vezels: 10g | Suiker: 36g | Vitamine A: 1486IU | Vitamine C: 34mg | Calcium: 89mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Summer-picnic

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.