Simone's Kitchen

Zomer fit challenge week #4

Goedenmorgen!

Het is weer tijd voor een fitness update, al kan ik je vertellen dat het (natuurlijk) niet helemaal volgens planning loopt. Althans inmiddels weer ‘back on track’ maar er zijn wat obstakels onderweg geweest. Zo was ons weekend Texel erg leuk maar simpelweg teveel gedaan en dan moet ik dat vervolgens even flink bezuren. Dat betekende ook even niet kunnen sporten. Het voedingspatroon ging ook niet helemaal volgens plan dus uiteindelijk toch besloten om weer een whole30 te doen. Dat hebben jullie al kunnen lezen maar ik vertel het nog maar een keer.

20160809-MH2A4701-bewerkt

Gisteren had ik de eerste fittest bij de PT die nu weer terug is van vakantie. Werk aan de winkel dus! Conditioneel viel het alleszins mee, maar spiersterkte is wel een probleem. Of nou ja probleem. Het betekent dat ik extra hard moet werken lijkt me zo.

We begonnen met een paar tests om te kijken hoe flexibel ik ben en hoe sterk mijn bovenbeenspieren zijn en meer van die ellende. Buikspieren viel me dan eigenlijk nog wel mee, maar mijn beenspieren zijn gewoon slap. Ze zeggen wel eens dat als je 1 maand niet actief bent geweest, je drie keer zo lang nodig hebt om weer op peil te komen. Dus vier maanden in bed…. betekent dat dan 12 maanden hard werken? Nou ja, als er maar vooruitgang in zit en dan komt de rest vanzelf wel.

Qua voeding voel ik dat ik eindelijk op de goede weg zit. Ik hou gewoon van de whole30. Werkt altijd. En aangezien het nu de vijfde keer is, voelt het makkelijker, vertrouwd. Tom doet ook mee en begint zich ook al beter te voelen (ondanks natuurlijk zijn gemopper in dudefood dinsdag!)

Aanstaande maandag is de echte eerste trainingssessie met de PT dus dat wordt zweten!

Fijn weekend allemaal!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Avatar

  Veel succes (en plezier!) maandag met de eerste training! 

 2. Avatar

  Man o man echt bewondering voor je!
  Na 5 jaar gezondheid-gedoe weet ik hoe moeilijk het is om weer te beginnen met bewegen/ trainen.
  Je hebt me geinspireerd, en heb besloten om vanaf 1 september ook weer een keer whole 30 te gaan doen. Dat wordt dan mijn 2e keer.
  Nou, succes….Je kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.