zoete dadel walnoot omelet

Zoete omelet

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je erover nadenkt is een pannenkoek niet veel meer of minder dan een zoete omelet. Eigenlijk. Soort van tenminste.

Dus als je dit een beetje gek in de oren klinkt, dan moet je eigenlijk gewoon eens proberen.

Het grootste verschil tussen een pannenkoek en deze omelet is natuurlijk dat er geen meel wordt gebruikt. Alhoewel ik op de site ook wel andere pannenkoeken heb staan met weinig ingrediënten zoals de bietenpannenkoekjes of de pannenkoekjes met twee ingrediënten. Standaard heeft een pannenkoek natuurlijk meel. Of dat nou een glutenvrij meel is of een gewoon meel.

Deze zoete omelet heeft dat allemaal niet. Het is in de basis niet meer dan ei met wat smaakmakers. Hoewel het dan dus ook wel anders smaakt dan een gewone pannenkoek vond ik de zoete omelet erg lekker.

In de blender

Doordat je het beslag voor de zoete omelet maakt in de blender is het ook nog eens heel erg snel. Je doet gewoon alle ingredienten bij elkaar in de blender en draait het tot een glad beslag. Het hoeft trouwens niet per definitie heel glad te zijn.

Een beetje stukjes nog erin is prima. Als je een high speed blender hebt zal het gladder worden dan in een gewone blender. Ik maakte deze in de studio waar we geen highspeed blender hebben.

Dat deed niks af aan de smaak. Het is lekker om de zoete omelet te serveren met verse banaan en nog wat walnoten eroverheen gestrooid. Of gebruik ander fruit in het seizoen.

Ook lekker met bijvoorbeeld gekarameliseerde appeltjes eroverheen. Al met al een omelet die zeker niet misstaat in de herfst.

zoete dadel walnoot omelet

Zoete omelet met dadel en noten

5 van 1 stem

Is het een pannenkoek of is het een omelet? Aangezien het hoofdbestanddeel ei is, noem ik het een omelet maar wil jij het eten als een pannenkoek dan kan dat prima!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

2 omeletten

Ingrediënten

  • 4 medjooldadels
  • 50 gr walnoten
  • 1 appel
  • 1 el olijfolie
  • 5 eieren losgeklopt
  • ½ tl kaneel
  • Peper en zout
  • Om te serveren: banaan en extra walnoten

  • Blend de appels, dadels (zonder pit uiteraard) en walnoot in een keukenmachine. Het mag een beetje grof zijn. Meng dit door de geklopte eieren.
  • Voeg een beetje peper en zout erbij.
  • Schenk eerst de ene helft van het mengsel in een koekenpan en bak tot het goudbruin en gaar is.
  • Herhaal dit voor de andere omelet.
  • Serveer de omelet met banaan en nog wat extra walnoten erover verkruimeld.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.