Simone's Kitchen

Zalmtartaar en Mitsuba aziatische rijstcrackers

Mitsuba crackers en zalmtartaar | simoneskitchen.nl

SPONSORED

Een van de eh “problemen” die Tom en ik hadden vlak voor we aan onze whole30 begonnen was het feit dat we het heerlijk vonden/vinden om op een vrijdagavond lekker onderuit gezakt op de bank te hangen en dan stokbroodje met franse kaas te eten. Heerlijk, maar we aten er altijd veel te veel van en echt heel erg gezond is het dan niet natuurlijk.

Dus ben ik nu actief op zoek naar alternatieven. Niet alleen voor de crackers en het stokbrood zelf maar ook voor het beleg dat je er op kunt doen. Minstens zo belangrijk! En aldus stuitte ik op Mitsuba Aziatische Rijstcrackers. Die bestonden al in de smaak wasabi en zwarte sesam maar nu ook in zeezout en teriyaki. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk heb je helemaal geen beleg nodig want ze zijn zo ook al heel erg lekker.

De zeezout variant

De zeezout variant

Mijn favoriet is de zeezout. De crackers zijn mooi dun, in de oven gebakken dus niet echt vet en lekker krokant. En bovendien ook nog eens glutenvrij. Je kunt ze dus prima zo eten zonder iets erop. Voor de lekkere  trek even tussendoor of als knabbel ‘s avonds. Maar dat is natuurlijk nog niet een goed alternatief voor ons vreetfestijn met franse kaas. Op zoek dus naar een gezonder alternatief voor óp de cracker. Nou is dat ook niet meteen hogere wiskunde, maar ik ga jullie toch een paar hele lekkere variaties geven.

20150612-MH2A1323

Ik geef je hier vier ideeën en de recepten vind je onderin voor de zalm en de geroosterde groenten

  1. Stukje lekker gerookte makreel. Deze is altijd goed natuurlijk. Snel en superlekker.
  2. Gerookte zalm. Een klassieker maar daarom niet minder lekker
  3. Zalmtartaar met een beetje rucola olie (recept hieronder)
  4. Geroosterde groentes met een drupje tahini dressing en wat alfalfa

Het fijne van de Mitsuba Aziatische Rijstcrackers is dat ze niet snel slap worden. Dus een wat natter beleg zoals de zalm blijft lang goed. Niet dat het de kans krijgt overigens want ik durf te wedden dat je het zo naar binnen hebt.

Mitsuba

Je vind de Mitsuba Aziatische Rijstcrackers onder andere bij Albert Heijn.

Mitsuba crackers en zalmtartaar | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
1 van 1 stem

Zalmtartaar met rucola olie en geroosterde groenten met tahini dressing

Bij het serveren doe je de rucola olie en de tahini dressing er nog niet op. Zet dat erbij zodat mensen zelf een beetje erop kunnen doen.
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Zalmtartaar:

  • 160 gram verse zalmfilet
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • paar stengels bieslook fijn geknipt
  • 2 el limoenmayonaise
  • flinke handvol rucola
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Geroosterde groenten

  • geroosterde paprika geroosterde courgette
  • alfalfa
  • 2 el tahini
  • 1 el tomaatazijn of andere zoete azijn
  • peper
  • zout

Instructies

Zalmtartaar:

  • Snij de zalmfilet en de gerookte zalm grofweg in stukken en doe in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Pulse het even kort. Maak het niet te fijn, er mogen best nog wat brokjes in zitten.
  • Snipper de bieslook erdoor heen en meng met de mayonaise. Voeg eventueel nog een beetje limoensap toe en proef.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak
  • Maak de rucola olie door de rucola in het bakje van de staafmixer fijn te malen en voeg hier zout en olijfolie aan toe tot het de gewenste dikte heeft. Zet apart

Geroosterde groenten:

  • Snij de geroosterde groenten in kleine stukjes, bestrooi met een beetje peper en zout en zet apart
  • Maak de tahini dressing door de tahini te mengen met de tomaatazijn en voeg peper en zout naar smaak toe

Disclaimer: Mede door posts zoals deze kan ik blijven doen wat ik het leukste vind.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Je disclaimer! 8) (y)
    En ik ken heel die crackers niet…. Misschien toch maar eens naar gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.