Simone's Kitchen

Zalmsandwich plus goede voornemens…

Zalm sandwich met zure room | simoneskitchen.nl

Waarom maken mensen eigenlijk altijd hun goede voornemens rond het nieuwjaar? Nieuw jaar, nieuwe kansen, zoiets? Ik ben daarop natuurlijk geen uitzondering en een van de nadelen van het uitbundig genieten van het leven en lekker eten is het feit dat ik een soort eeuwige strijd met mijn gewicht moet voeren. Als ik ergens echter een hekel aan heb dan is het wel aan afvallen en een ‘dieet’. Tuurlijk heb ik zo ongeveer alles wel een beetje geprobeerd; van Sonja Bakker, tot weight watchers tot zelfs een keer Herbalife in een grijs verleden en eerlijk is eerlijk, van alle dieeten val je echt wel af (als je je er aan houdt tenminste) maar het probleem is dat je behalve afvallen ook je eetpatroon blijvend moet aanpassen wil je niet weer net zo hard aankomen. Dus zodra je stopt en weer vrolijk verder gaat waar je was gebleven kruipt het er allemaal langzaam maar zeker weer bij.

Zalm sandwich met zure room | simoneskitchen.nl

Ik ben twee jaar geleden 12 kilo afgevallen en dat is heel lang goed gegaan tot ik een aantal maanden geleden te druk was om te gaan sporten, niet meer op mijn eten lette (te druk om elke dag fatsoenlijk te koken etc.) en hop…. die 12 kilo zitten er weer bij. Een gedeelte daarvan zijn de welbekende kerstkilo’s en die zijn er alweer af, maar feit blijft dat alle broeken veel te strak zitten en ik me zeker niet lekker in mijn vel voel zitten. Hoewel ik dus meerdere dieeten heb uitgeprobeerd ben ik al jaren alleen nog maar bezig met ‘gezond verstand’ dieeten. Ik eet dus normaal maar probeer wel te letten op vetinname, portie grootte en natuurlijk regelmatig sporten. Ik ben tijdens mijn geboorte niet helemaal goed afgebakken… 🙂 en het resultaat daarvan is dat ik een scheve rug heb. Geen sport betekent dus ook automatisch last van mijn rug en knieeen. Geen drama hoor, maar wel iets om rekening mee te houden. Ik heb natuurlijk ook niet altijd zin om te sporten (ben ook maar een mens) maar vind spinning erg leuk om te doen en erg goed voor de lijn en de strakke beenspieren. Dus daar ga ik binnenkort ook weer mee beginnen.

20100105-_MG_8102Terug naar het eten; essentieel tijdens afval periodes is dat je goed blijft eten, want – in ieder geval geld dat voor mij – zonder lekker eten ben ik na een week weer klaar met dat dieet. Dus ik eet misschien wel lekkerder en beter als ik op dieet ben omdat ik er meer over nadenk, uitgebreid de receptenboeken induik en probeer zoveel mogelijk varietie en gezonde dingen erin te stoppen. Dus mijn lunch voor vandaag is daar natuurlijk geen uitzondering op!!

Heerlijke zalmsandwich met verse dille en zure room…. Wie kan daar nou weerstand aan bieden??

Een recept heb je hier niet echt voor nodig; zure room op je boterham smeren, peper en zout erover, zalm erop, beetje dille en klaar! Smullen maar!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Do you actually write everything twice?! One in Dutch and one in English?

  2. Avatar

    Bedankt voor je mooie recepten en de aparte manier waarop je ze presenteert, leuk om je eigen verhaelen erbij te lezen.

    Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!