Afhankelijk van de vormpjes die je gebruikt maakt dit recept ongeveer 25 koekjes
Voorbereidingstijd: 40 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 25koekjes
Ingrediënten
100grboterop kamertemperatuur
90grdonkere basterdsuiker
200grbloem
1elGreen Gypsy "Oh my badass pie"
1/2ei
1/8tlzout
Icing
100grpoedersuiker
2-3elsinaasappelsap
Instructies
Doe de zachte boter in een kom en voeg hier aan toe de basterdsuiker, 'my badass pie'-poeder en het zout. Kneed het met de hand door elkaar tot een geheel. Voeg het ei eraan toe en als laatste de bloem.
Maak er een samenhangend deeg van en verpak het nu in plastic folie. Laat het minimaal 30 minuten koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175˚C. Haal het deeg uit de koeling en kneed heel even licht door.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/2 cm dik. Gebruik een koekjes uitsteker naar keuze om koekjes van te maken. Verdeel die over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Om de icing te maken meng je het poedersuiker met het sinaasappelsap tot de gewenste dikte. Let op dat het niet te dun is en niet te dik dus voeg niet al het sinaasappelsap in één keer toe.
Notities
Je kunt deze koekjes natuurlijk ook maken als je geen Green Gypsy spices hebt. In dat geval gebruik je een het makkelijkste koekkruiden. Gebruik hier ongeveer 2-3 theelepels van.