Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Pokebowl met speklapjes
Speklapjes; ik eet ze eigenlijk te weinig, want lekker knapperig gebakken zijn ze heerlijk! In deze pokebowl komen ze goed tot hun recht!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
400
gr
bloemkoolrijst
200
gr
kerstomaatjes
in vieren
75
gr
edamame boontjes
1
el
gehakte basilicum
2
bosui
in ringetjes
1
avocado
2
speklapjes
krokant gebakken
Dressing
3
el
mayonaise
1
el
limoen
1
el
grove mosterd
peper en zout
Instructies
Meng de bloemkoolrijst met de gehakte basilicum, de tomaatjes en de bosui. Verdeel dit over twee kommen.
Verdeel nu de edamame boontjes erover en snij de avocado in reepjes.
Snij de gebakken speklapjes in stukjes en voeg die toe aan de bowl.
Maak de dressing door mayonaise, limoen en mosterd goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de bowl.
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken:
Hollandse
Trefwoord:
bloemkool, kerstomaatjes, speklap
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
826
kcal
,
Koolhydraten:
29
g
,
Eiwit:
19
g
,
Vet:
74
g
,
Verzadigd vet:
20
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
16
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
33
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
64
mg
,
Natrium:
321
mg
,
Kalium:
1675
mg
,
Vezels:
14
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
952
IU
,
Vitamine C:
137
mg
,
Calcium:
118
mg
,
Ijzer:
4
mg