Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet apart.
Meng de boter, bruine suiker en de kristalsuiker bij elkaar en meng dit goed door tot licht en fluffy. Schraap de zijkanten van de kom en voeg de eieren een voor een toe, klop tussen elke toevoeging even goed door.
Voeg vanille en rode kleurstof toe en meng goed door.
In een aparte kom doe je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout bij elkaar en meng door. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en klop door tot goed gemengd.
Doe de kristalsuiker en de poedersuiker elk in een apart kommetje.
Gebruik een eetlepel om balletjes te maken van het deeg. Rol dit eerst door de kristalsuiker en daarna door de poedersuiker. Zorg dat de balletjes goed bedenkt zijn.
Leg ze op de bakplaat ongeveer een paar centimeter uit elkaar.
Bak ze voor 10 minuten of tot de koekjes gerezen zijn en gecracked. Ze mogen nog een beetje zacht zijn in het midden.
Laat afkoelen. Bestrooi voor serveren eventueel met nog wat extra poedersuiker.