Verwarm de oven voor op 175˚C onder- en bovenwarmte
Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, suiker, cacaopoeder, Buijsman of espressopoeder, bakpoeder en de baking soda.
Mix dit door elkaar en schenk al mixend de melk erbij. Klop dit even goed door en voeg dan 1 voor 1 de eieren erbij. Klop na elk ei even goed door voor je de volgende toevoegt.Eindig met de zonnebloemolie en het vanille extract en mix het tot een mooi glad deeg. Roer de stukjes chocola er met een lepel doorheen.
Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de rand in. Verdeel het beslag nu in twee gedeeltes. Heb je twee springvormen dan kun je ze tegelijk bakken. Zo niet dan bak je ze na elkaar. Doe de helft van het beslag in de springvorm, strijk glad en zet in de oven.
Bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Laat heel even afkoelen in de vorm, haal dan de ring eraf en laat de cake op zijn kop afkoelen. Dan wordt hij platter, wat straks weer makkelijker vullen is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Terwijl de cakes afkoelen maak je de botercreme. Hiervoor smelt je allereerst de witte chocola au bain marie. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de zachte boter, poedersuiker en wat vanille extract in de kom van je mixer en klop dit tot een luchtige botercreme. Laat de mixer voor een minuut of tien doorkloppen.
Klop nu de afgekoelde en gesmolten witte chocola erdoorheen. Je bent nu klaar om de taart in elkaar te zetten.Leg de eerste helft met de platte kant naar boven. Strijk hier een flinke laag van je botercreme op. Verdeel hier halve aardbeien overheen en doe er nog een laagje van de botercreme op. Leg nu de tweede helft van de taart erop.
Deze bekleed je weer ruim met de botercreme en beleg je met stukjes aardbeien. Maak af met wat takjes munt. Bewaar in de koeling tot gebruik of eet meteen.