Gebruik de kom van de keukenmachine en doe hier de melk, gist en het suiker. Mix dit even met een vork en laat dan even staan tot het een beetje gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, roomboter, het ei en de extra eidooier en het zout toe. Zet de machine aan en kneed dit tot een soepel deeg. Deze stap kun je ook met de hand doen.
Neem een extra kom en vet deze in met wat olie. Draai het deeg tot een mooie bol en leg deze in de kom. Zorg dat de bol rondom met de olie is bedekt. Dit voorkomt dat het straks blijft plakken. Dek de kom nu af met een stuk plastic folie en leg hier een theedoek overheen. Zet op een warme plek en laat het 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Maak nu een mengsel van de basterdsuiker, de boter, kaneel, kardemom en maizena. Dit word je vulling.
Zodra je deeg in volume is verdubbeld bestuif je je aanrechtblad met een beetje bloem. Stort het deeg nu uit en rol dit met een deegroller tot een rechthoekige lap van ongeveer 40 x 20 centimeter.
Neem je basterdsuiker mengsel en verdeel dit met een lepel of paletmes over de deeglap. Bestrooi met de gehakte pecannoten. Rol de deeglap nu op vanaf de langste kant. Horizontaal dus. Snij de rol in plakken van ongeveer 5 centimeter dik.
Vet een ovenschaal of een ovenbestendige koekenpan in en leg de plakken met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Dek weer af met plastic folie en een theedoek en laat het zo nog een half uurtje rijzen.
Verwarm nu je oven voor op 175˚C. Gebruik onder- en bovenwarmte.
Zet de ovenschaal na een half uur in de oven en bak de cinnamon buns met kardemom in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat het nu goed afkoelen. De icing maak je door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Is het te dik voeg dan nog wat melk toe. Is het te dun voeg dan nog wat poedersuiker toe. Je wilt dat het nog wel een beetje loopt maar niet teveel.
De gekarameliseerde pecannoten maak je door de suiker en het water in een kleine steelpan te doen. Breng dit aan de kook en laat even doorkoken tot het lichtbruin is. Zorg dat het niet aanbrand! Roer de pecannoten erdoor, stort over op een bakplaat met bakpapier. Laat het zo afkoelen en hak het dan in stukken.
Drizzle nu de icing over de cinnamon buns met kardemom en strooi de gehakte pecannoten erover.