Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Paddenstoelen op toast
Deze gebakken paddenstoelen zijn perfect voor een snelle lunch met lijnzaadcrackers
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
200
gr
gemengde paddenstoelen
klein gesneden
1
el
olijfolie om te bakken
1
el
verse tijm
gehakt
100
gr
boerenkool
klein gesneden
75
gr
spekblokjes
Lijnzaadcrackers om te serveren
Dressing
1
el
mayonaise
½
el
mosterd
Sap van ½ citroen
Peper en zout
Instructies
Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak hier de spekblokjes in uit. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot deze gaar en goudbruin zijn.
Voeg de boerenkool toe en bak deze mee tot geslonken.
Maak ondertussen de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de paddenstoelenmix op lijnzaadcrackers en doe er wat van de dressing overheen.
Notities
De voedingswaarde is zonder de lijnzaadcrackers
Gang:
Lunch, Ontbijt
Keuken:
paleo
Trefwoord:
champignons, tijm
Dieetsoort:
paleo
Nutrition
Calorieën:
148
kcal
,
Koolhydraten:
4
g
,
Eiwit:
11
g
,
Vet:
11
g
,
Verzadigd vet:
4
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
28
mg
,
Natrium:
618
mg
,
Kalium:
296
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
1
g
,
Vitamine A:
2584
IU
,
Vitamine C:
34
mg
,
Calcium:
47
mg
,
Ijzer:
1
mg