Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Tomatenjam
Dit recept maakt ongeveer 1 liter tomatenjam. Een en ander is afhankelijk van hoe lang je het in laat koken.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Totale tijd:
2
uur
uur
10
minuten
min
Ingrediënten
1,5
kilo
tomaten
in stukjes
150
gr
donkerbruine suiker
2
el
appelciderazijn
1
el
vers geraspte gember
1,5
tl
kaneel
½
tl
chilivlokken
Instructies
Combineer alle ingrediënten in een stoofpan. Breng aan de kook en roer regelmatig door.
Laat de jam rustig inkoken tot het dikker wordt, dit kan wel twee uur duren.
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
kaneel, suiker, tomaten