Een lekker gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd! De hoeveelheid is geschikt voor 2-4 personen afhankelijk van of je grote eters hebt of niet.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
500grgnocchi
3stukspreiin ringetjes gesneden
100mlkookroom
25grboter
1tlchilivlokken
100grblue auvergneof andere blauwe kaas
50grpecannoten
paar takjes basilicumom te serveren
Instructies
Zet een grote pan met ruim water op. Doe wat zout in het water. Voeg de gnocchi toe aan de pan en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Verhit een koekenpan met de helft van de boter. Bak hierin de gesneden prei tot deze mooi zacht is. Haal uit de pan en zet opzij.
Verhit nu de tweede helft boter en bak hierin de gnocchi even op. Dit is geen must maar ik vind dat altijd lekkerder. Voeg de prei toe en verbrokkel de helft van de blauwe kaas erin.
Voeg de kookroom toe en roer het geheel door tot het een romig mengsel is en de kaas gesmolten.
Serveer de gnocchi met nog extra blauwe kaas erover, de pecannoten en de ver se basilicum.