Maak het gehakt aan met peper en zout en de 25 gr parmezaanse kaas. Meng goed door en draai er kleine balletjes van.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de knoflook en de ui op laag vuur tot deze glazig is en zacht. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze bruin en gaar.
Voeg de tomatenpulp, de tomatenpuree en de tomatenpesto toe en bak voor een minuutje of 20 of tot de saus wat ingedikt is. Roer de gedroogde Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Kook de broccoliroosjes voor ongeveer 5 minuten tot net gaar. Giet af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Roer de slagroom door de tomatensaus, voeg de rigatoni en de brocoliroosjes toe en roer door.
Doe de kerstomaatjes in een kleine ovenschaal en rooster deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Doe de rigatoni over in een ovenschaal van 20 x 30 cm. Verdeel de geraspte kaas erover en zet in de oven voor een minuut of 10 of tot de kaas mooi gesmolten is.
Serveer met verse basilicum en extra geraspte parmezaan