Verwarm de oven voor op 200˚C (onder- en bovenwarmte)
Spoel de pompoenen even schoon onder de kraan, halveer ze met een goed scherp mes en schep de zaadjes en draderige binnenkant eruit.
Leg een pompoenhelft op een plank met de bolle kant boven en leg daarnaast twee pollepels. Aan elke kant 1. Als je nu gaat snijden voorkomen de pollepels dat je de pompoenen te ver doorsnijdt. Ze moeten namelijk aan de platte onderkant nog aan elkaar zitten.
Smeer ze in met olijfolie en peper en zout naar smaak
Leg ze met de platte kant naar beneden op een bakplaat met een velletje bakpapier en bak de pompoenen nu voor 30 minuten.
De marinade maak je door alle ingredienten hiervoor door elkaar heen te mengen. Haal de pompoen er na 30 minuten uit en gebruik een kwastje om ze rondom goed in te smeren met de marinade. Zet weer terug in de oven voor nog eens 20-30 minuten of tot de pompoen mooi gaar is.
Smeer nogmaals in met de marinade als je ze uit de oven haalt.