Rul het gehakt in een flinke koekenpan met 1/2 eetlepel olie bruin en gaar. Schep op een bord. Doe de rest van de olie in de pan en voeg de groenten toe. Laat op zacht vuur gaar worden in een minuut of 20.
Voeg de knoflook, bloem en tomatenpuree toe, verhoog het vuur en bak nog een paar minuten. Doe het gehakt terug in de pan en voeg de bouillon, worcestersaus, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten pruttelen. Tegen die tijd moet de jus dik zijn en een laagje om het vlees heen zitten.
Breng de vulling op smaak met peper en zout en haal de laurierblaadjes eruit.
Verwarm de oven voor op 200˚C. In de tussentijd maak je de aardappelpuree. Doe de aardappels in een pan met gezouten koud water, breng aan de kook en laat pruttelen tot ze gaar zijn. Giet af en laat even droogstomen. Pureer met een pureestamper en voeg melk, roomboter en driekwart van de kaas toe, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het vlees-groentemengsel over vier kleine ovenschaaltjes. Als je teveel hebt, doe de rest dan een extra schaal. Dit kun je eventueel invriezen. Bedek met de aardappelpuree en strooi de resterende kaas erover. Bak in 20 -25 minuten goudbruin.