Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Hete bliksem met appel en speklap
Heerlijke hete bliksem maar dan met zoete aardappel
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
2-3
zoete aardappels
2-3
appels
friszuur, in blokjes
Peper en zout
4
speklappen
1
el
olijfolie
Instructies
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng aan de kook.
Je kunt er voor kiezen om de appel ook mee te koken en dat dan met de zoete aardappel te stampen. Maar de blokjes appel achteraf toevoegen kan ook.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken of tot de zoete aardappel gaar is. Giet af en gebruik een stamper om het tot een grove puree te stampen.
In de tussentijd bak je de speklappen in de olijfolie met peper en zout uit tot krokant en goudbruin.
Serveer de hete bliksem met de speklappen.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
appel, zoete aardappel
Nutrition
Calorieën:
693
kcal
,
Koolhydraten:
35
g
,
Eiwit:
11
g
,
Vet:
57
g
,
Verzadigd vet:
20
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
6
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
27
g
,
Cholesterol:
72
mg
,
Natrium:
95
mg
,
Kalium:
663
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
14
g
,
Vitamine A:
16090
IU
,
Vitamine C:
7
mg
,
Calcium:
44
mg
,
Ijzer:
1
mg