Groente pannenkoekjes met knolselderij en zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 5stuks
Ingrediënten
150grgeraspte knolselderij
1 ui dun gesneden
100grzoete aardappelgeraspt
3eieren
1tlverse gembergeraspt
peper en zout
kokosolie om te bakken
Salsa verde
15grbieslook
15grpeterselie
15grbasilicum
1-2tlkappertjes
1/2uitjefijn gesnipperd
4elolijfolieom meer tot juiste dikte
zout en peper
zure room om te serveren
Instructies
Meng de knolselderij, zoete aardappel, uitje en geraspte gember door elkaar.
Voeg de eieren toe en roer tot het goed gemengd is.
Verhit een koekenpan met wat kokosolie en schep 1 flinke lepel van het mengsel in de pan. Druk het ietsje plat en bak aan beide kanten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salsa verde door de kruiden met de kappertjes en olijfolie in een kommetje van de staafmixer te doen en draai dit tot een gladde salsa.
Serveer de groente pannenkoekjes met de zure room en de salsa verde.