Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Knolselderijsalade met bietjes en walnoot
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Equipment
Juliennesnijder
rasp
Ingrediënten
1/4
knolselderij
julienne gesneden
2
rauwe bietjes
julienne gesneden
1
winterwortel
geraspt
1/2
bakje
bieslook
10 gram
50
gr
walnoten
gehakt
Dressing
1
sinaasappel
rasp + sap van 1/2 sinaasappel
2
el
olijfolie
1
el
perzik abrikoos azijn
of appelciderazijn
peper en zout
Instructies
Meng de reepjes knolselderij met de geraspte wortel en de biet. Schud het even om. De knolselderij zal licht roze worden.
Knip de bieslook in kleine stukjes en meng dit door de salade met de walnoten.
Maak de dressing door de ingredienten hiervoor met elkaar te mengen. Serveer de salade met de dressing.
Ook lekker om aan te vullen met gerookte kip en bijvoorbeeld rozijnen of cranberries
Gang:
Salade
Trefwoord:
bietjes, knolselderij
Nutrition
Calorieën:
445
kcal
,
Koolhydraten:
56
g
,
Eiwit:
10
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
3
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
8
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
12
g
,
Natrium:
367
mg
,
Kalium:
1775
mg
,
Vezels:
16
g
,
Suiker:
31
g
,
Vitamine A:
20361
IU
,
Vitamine C:
94
mg
,
Calcium:
191
mg
,
Ijzer:
5
mg