Serveer naar wens met bijvoorbeeld knolselderijpuree.
Instructies
Begin met het maken van de balsamico glaze. Doe de balsamico in een pannetje en breng aan de kook. Laat het rustig koken tot het ingekookt en ingedikt is. Roer af en toe om. Hou ongeveer 10-15 minuten aan.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Kook ze kort in weinig water voor ongeveer 5-10 minuten of tot een vork er net makkelijk in gaat.
Haal uit het water en laat even uitdampen.
Verhit een wok met de kokosolie en bak hierin de spruitjes aan met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel op een schaal en doe hier de citroenrasp overheen en een klein kneepjes citroensap.
Druppel de balsamico glaze over de spruitjes heen en verdeel het bosuitje erover.
Serveer met knolselderijpuree en vlees of vis naar keuze.
Notities
In de voedingswaarde berekening is de balsamico glaze niet meegenomen.