De meeste balsamico glaze die je in de winkel kunt kopen is gezoet met suiker, maar gelukkig kun je het ook makkelijk zelf maken.
Bereidingstijd: 20min
Totale tijd: 20min
Porties: 2personen
Ingrediënten
200grspruitjes
300mlbalsamico azijn
1teentjeknoflook
1elkokosolie
Zout en peper
1tlcitroenrasp plus een kneepje sap
1bosuitjefijn gesneden
Serveer naar wens met bijvoorbeeld knolselderijpuree.
Instructies
Begin met het maken van de balsamico glaze. Doe de balsamico in een pannetje en breng aan de kook. Laat het rustig koken tot het ingekookt en ingedikt is. Roer af en toe om. Hou ongeveer 10-15 minuten aan.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Kook ze kort in weinig water voor ongeveer 5-10 minuten of tot een vork er net makkelijk in gaat.
Haal uit het water en laat even uitdampen.
Verhit een wok met de kokosolie en bak hierin de spruitjes aan met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel op een schaal en doe hier de citroenrasp overheen en een klein kneepjes citroensap.
Druppel de balsamico glaze over de spruitjes heen en verdeel het bosuitje erover.
Serveer met knolselderijpuree en vlees of vis naar keuze.
Notities
In de voedingswaarde berekening is de balsamico glaze niet meegenomen.