Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en wat olijfolie. Rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de pompoen gaar is.
Ondertussen kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe en bak mee tot goudbruin en gaar. Voeg als laatste de tijmblaadjes toe. Haal van het vuur.
Klop de eieren los met de room, geraspte pecorino, gehakte peterselie en zwarte peper.
Doe de spaghett en de pompoenblokjes bij het paddenstoelenmengsel en roer even door. Zorg dat het niet te heet is als je het eiermengsel erbij doet. Meng alles goed.
Vet je springvorm goed in en verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm. Verdeel hier je spaghettimengsel overheen. Druk iets aan en verdeel de mozzarella over de bovenkant. Zet op een bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot gaar en goudbruin.