Neem een gietijzeren koekenpan en vet deze goed in met wat olie of boter. Verhit de oven op 180˚C.
Begin met het maken van de frangipane. Hiervoor doe je de boter en de poedersuiker in de kom van een mixer en klop tot dit mooi romig is geworden.
Voeg nu een voor een de eieren toe. Mix elk ei eerst door het mengsel voor je de volgende toevoegt. Het kan er een beetje geschift uitzien. Dat is prima. Dat komt zo goed.
Voeg nu het amandelmeel, bloem en vanille toe en meng weer even kort door tot het een geheel vormt. Roer nu de gehakte hazelnoten en de blokjes marsepein erdoor.
Stort de frangipane in de koekenpan en strijk het glad en verdeel over de koekenpan of je bakvorm.
Schil de peren, verwijder klokhuis en snij in vieren. Druk de peerstukken met de bolle kant in het beslag en maak zo een cirkel of wees creatief met hoe je de peer erin drukt.
Maak de crumble door alle ingrediënten daarvoor te mengen. De boter doe je er als laatste door. Gebruik nu je vingers om alles goed te mengen met de boter zodat je een kruimelige structuur krijgt.
Verdeel dit over je peren en schuif het geheel voor 30 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
Serveer de perencrumble met slagroom en cranberrysaus.