Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Hartige wafels met zoete aardappel
Deze makkelijke hartige wafels worden gemaakt met zoete aardappel en zijn volledige glutenvrij
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
35
minuten
min
Porties:
4
wafels
Equipment
Wafelijzer
Ingrediënten
300
gr
geraspte zoete aardappel
3
plakken
ontbijtspek
4
eieren
½
tl
zeezout
½
tl
zwarte peper
1
tl
gehakte knoflook
½
tl
uienpoeder
1
bosui
kokosolie om je wafelijzer in te smeren
Topping
Gebakken ei
Uitgebakken spek
Bosuitjes
Instructies
Laat eerst je geraspte zoete aardappel uitlekken op keukenpapier en knijp goed uit om overtollig vocht te verwijderen. Doe in een mengkom.
Bak het ontbijtspek uit tot goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel het vervolgens.
Voeg nu de eieren toe, zout, peper, knoflook en de uienpoeder. Snij de helft van de bosui flink fijn en voeg dit ook toe.
Meng de zoete aardappel met je eimengsel en roer goed door. Het is niet echt een traditioneel beslag dus maak je geen zorgen. Het komt goed!
Verwarm je wafelijzer met wat olie.
Doe je beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer elke wafel met een gebakken ei erop, nog wat uitgebakken spek erbij en de andere helft van de bosui, gesneden
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Gezonde keuken
Trefwoord:
ontbijtspek, zoete aardappel
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
284
kcal
,
Koolhydraten:
17
g
,
Eiwit:
12
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
3
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
8
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
226
mg
,
Natrium:
629
mg
,
Kalium:
412
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
10979
IU
,
Vitamine C:
3
mg
,
Calcium:
59
mg
,
Ijzer:
2
mg