Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en zet apart. Kook de broccoli roosjes voor een minuutje of 5 of tot beetgaar. Giet af en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180˚C en neem een ovenschaal van 20 x 25 cm of een ronde schaal van 25 cm.
Snij de kipdijfilet in blokjes en bestrooi dit met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit een koekenpan met de olie en bak rondom gaar en goudbruin. Zet apart.
Maak nu de Alfredo saus. Hiervoor zet je een steelpan op het vuur en smelt hier de boter in. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee voor een paar seconden. Voeg nu de bloem toe en bak dit even mee om het rauwe van de bloem af te halen.
Meng de slagroom en de volle melk met elkaar en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Breng aan de kook en roer de parmezaanse kaas erdoor. Laat dit even indikken en breng desgewenst op smaak met zout en peper.
In een grote kom doe je nu de penne, broccoliroosjes, de kipstukjes en de alfredo saus. Meng dit even goed door. Verdeel de helft van de pasta over de ovenschaal en daaroverheen de helft van de mozzarella. Doe de andere helft van de pasta erover en eindig met de resterende mozzarella.
Zet de ovenschaal in de oven voor een minuut of 30 of tot het goudbruin is.
Zodra uit de oven bestrooi je de pasta alfredo met de krokante kaasbolletjes. Serveer met de verse basilicum.